Selecteer een pagina
Is bij jullie de hagelslag ook wit uitgeslagen met de warme dagen?
Wisten jullie dat dit komt doordat de chocolade tegenwoordig duurzamer wordt ingekocht?!

Het wit uitslaan komt door een omzetting in de chocola waardoor de cacaoboter uittreedt. Door een bepaalde behandeling kun je dat voorkomen. Maar bij duurzame/biologische chocola zit veel verandering in de grondstofkwaliteit. Daardoor moet je de chocolade iedere keer net even anders behandelen. En dat is lastig in een fabriek waar heel veel chocolade wordt gemaakt!

Leuke opdrachten voor leerlingen:

– zoek eens uit waar een bepaald keurlabel voor staat.

– Vergelijk producten met en zonder label.
Wat is het verschil? Wat vind je daarvan?!
(kijk bij het lesmateriaal naar ‘zoek de 10 verschillen’ voor een lesactiviteit hierover!)

De ontwikkeling bij bedrijven zit in de dingen die jij nog beter/lekkerder/mooier/… vindt bij het product zonder label!

Klik hier voor een artikel dat ik over duurzame chocolade heb geschreven voor het vakblad voor bètadocenten

Dit artikel is verschenen in NVOX#3 2019.

De NVOX is het vakblad van de NVON, de Nederlandse Vereniging voor het Onderwijs in de Natuurwetenschappen.

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!