Selecteer een pagina

Als je bij een bedrijf op bezoek gaat, mag je allerlei vragen stellen. Maar wat kun je vragen zonder ‘dom’ over te komen?!

Heel kort gezegd: domme vragen bestaan niet! Maar handige vragen natuurlijk wel. Dus bij deze:

1. Wat houdt dat voor jou in?

Veel functies in bedrijven kennen wij niet in het onderwijs. De ‘verengelste’ namen helpen ook niet mee. Maar gelukkig houden deze functies lang niet overal hetzelfde in! Dus als iemand vertelt dat hij/zij ‘manager HR’ is – mag je rustig vragen: wat houdt dat voor jou in?

2. Aan welke projecten werken jullie?

Om er achter te komen met welke ontwikkelingen een bedrijf bezig is, kun je natuurlijk vragen ‘wat gaat er nog mis’? Maar daarmee impliceer je dat het bedrijf dingen niet goed doet, en dat kan niet (!). Beter kun je dus vragen: aan welke projecten werken jullie?
Bedenk daarbij dat medewerkers op alle niveaus met projecten bezig zijn – maar ieder op zijn eigen niveau.

3. Welke eisen stellen jullie klanten aan jullie producten?

Voor een bedrijf zijn de klanten heel belangrijk. Veel van de projecten zijn dan ook gericht om beter aan de klant-eisen te voldoen. Bovendien krijg je hier ook de specifieke kwaliteiten van dit bedrijf naar boven! Maken zij hele schone producten, heel veel, hele goedkope, producten die heel lang moeten functioneren, of…?!

Dus vraag: Welke eisen stellen jullie klanten aan jullie producten?
Daarbij mag je ook vragen of en hoe ze de producten of productie komen controleren. Dit heten ‘audits’ en zijn altijd spannend voor bedrijven!

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!