Selecteer een pagina

Het Corona virus… Hoe praat je erover?

Iedereen heeft veel vragen over het Corona virus. In de media is veel aandacht en het aantal mensen met het virus neemt toe. Steeds meer leerkrachten en docenten blijven thuis, in Brabant zijn zelfs hele scholen gesloten. Evenementen en plekken waar veel mensen samenkomen worden steeds meer afgelast. 

Leerlingen hebben dus ook veel vragen – Wat doet het? Kan ik het krijgen? Hoeveel last heb je ervan? 

Het is goed om met de leerlingen hierover te praten. Maar wat vertel je ze? Hoe geef je ze niet alleen informatie, maar laat je ze ook zelf een gefundeerde mening vormen? 

De Bedrijf in de Klas poster kan hierbij helpen. Deze geeft houvast om met de leerlingen van verschillende kanten naar deze situatie te kunnen kijken als je hem gebruikt als denk- en vragenstart.

Als je op de icoontjes van bovenstaande poster klikt, krijg je per vraag een aantal hulpvragen te zien. Het is aan jou hoe je dat wil inzetten. Geef je de hele poster met alle vragen aan je leerlingen? Laat je ze één vraag uitkiezen om aan te werken? Kies je zelf een aantal vragen om te bespreken met de klas? Laat je ze er iets mee doen of houd je het bij bespreken? Dat is allemaal aan jouw inschatting over wat jij aankan en je leerlingen op het moment dat jij jouw les geeft.

Meer hulpvragen bij de algemene vragen op deze poster vind je hier.

Een mooie, heldere uitleg over het Coronavirus voor wat oudere leerlingen staat hieronder:

Beeldmateriaal voor het basisonderwijs heb ik verzameld op de website die ik als techniekmoeder voor de school van mijn kinderen heb gemaakt. Daarnaast heb ik – naar aanleiding van een les bij mijn dochter in de klas – zelf een filmpje gemaakt. Dat staat hieronder.

Weet jij meer bronnen waar kort en duidelijk wordt uitgelegd wat een virus is? Of hoe Corona werkt? Stuur mij dan een bericht. 

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!