Selecteer een pagina

Wie gaat er mee? Op 1 november Onderwijs Netwerk Zuid-Holland op bedrijventour in Delft. Eén middag/avond, 4 bedrijven. Vanuit Bedrijf in de Klas gaan we mee om met jullie in beeld te krijgen waar allemaal mogelijke vraagstukken voor leerlingen kunnen liggen.

Waar gaan we op bezoek?
OGD ict-diensten is een bedrijf dat slimme oplossingen met ICT maakt om klanten blijer te maken. Zo hebben ze onder andere roostersoftware voor in de zorg ontwikkeld en een programma dat de aanmaak en distributie van luchtvrachttarieven van luchtvaartmaatschappijen automatiseert. Hiervoor gebruiken ze – naast vele andere technieken onder andere machine learning-voorspellingen. (https://www.ogd.nl/)

Octatube  is een combinatie tussen een technisch ontwerpbureau en een productiebedrijf. Zij maken unieke en innovatieve maatwerk oplossingen voor staal- en glasconstructies die je terugziet in prachtige gebouwen zoals het van gogh museum in Amsterdam en het AFAS Experience Center in Leusden. (https://lnkd.in/eBMaZjZk)

Stichting I-EM Delft is een innovatiecentrum voor energie en mobiliteit. Zij doen onderzoeksprojecten, onder andere naar de toepassing van vrijgekomen warmte in een H2-brandstofcel. Maar ze hebben ook demo-opstellingen voor scholen, waarin H2 geproduceerd wordt en leerlingen allerlei metingen kunnen doen. https://lnkd.in/eZp3aWfa

Festo NL (automatisering en regeltechniek) maakt automatiseringstechnologie: robots voor in fabrieken. Maar… daar zijn ze wel wereldspeler in. En ze hebben een uitgebreid R&D centrum, waar ze robotjes ontwerpen die net zo kunnen vliegen als een vlieg, lopen als een hond etc. Deze technieken passen ze weer toe in hun producten. Daarnaast ontwikkelt Festo Didactic industriële opleidingen, waarbij ze bijvoorbeeld engineers leren hoe je een fabriek goed kunt automatiseren. https://lnkd.in/ezxJM8QJ

Voor wie is het?
Docenten vmbo, havo en vwo en docenten-in-opleiding in de bètavakken (techniek, wiskunde, scheikunde, natuurkunde, informatica).

Benieuwd?! Meld je hier nu aan!

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!