Selecteer een pagina
15jun2023

In deze cursus bekijken welke bedrijven je allemaal kunt betrekken bij Technologie & Toepassing, wat ze doen en hoe je daar praktijkgerichte opdrachten voor leerlingen mee kunt maken.

Van 9:30 tot 17:00

Locatie: de Cacaofabriek

Cacaokade 1, 5705 LA Helmond

Organisatie: Bijscholing vmbo

Veel bedrijven waar je vanuit T&T mee kunt samenwerken, zijn moeilijk in beeld te krijgen. Technische bedrijven zitten vaak op industrieterreinen en maken machines of tussenproducten die je in het dagelijks leven niet ziet. Met meer kennis over technische bedrijven kun je makkelijker basisideeën voor opdrachten bedenken, die bij de juiste bedrijven neer leggen en samen met de bedrijven ontdekken welke opdrachten passend zijn voor zowel school als bedrijf.

Deze ééndaagse cursus ‘T&T-bedrijven in beeld’ biedt deze basiskennis en een manier van kijken naar en denken over bedrijven. Hierdoor heb je  bij ieder bedrijf sneller in beeld wat het bedrijf kan betekenen voor T&T en kun je vanuit ieder opdracht-idee makkelijker (technische) bedrijven betrekken. Dit passen we in de cursus toe op bedrijven in jouw eigen regio. Alle informatie en tips die je in de cursus krijgt, kun je later terugkijken via het online leerportaal.

Op de cursusdag bezoeken we een technisch bedrijf dat op loopafstand ligt van de cursuslocatie.  Zo kunnen we ook in het echt zien wat technische MBO-4 medewerkers hier doen en aan welke vraagstukken zij werken.

Op deze cursusdag komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

  • Wat speelt er bij die (technische) bedrijven?
  • Welke bedrijven kunt u allemaal betrekken bij T&T?
  • Wat voor opdrachten kunt u doen bij bedrijven in uw eigen regio?
  • Hoe integreert u beroepen in deze opdrachten?
  • Hoe bouwt u een duurzaam netwerk van bedrijven dat u T&T curriculum dekt?

Kijk hier voor meer informatie

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!