Selecteer een pagina
12dec2024

Goed samenwerken met bedrijven begint bij de vraag: "Wat heeft het bedrijf nodig? Hoe help ik het bedrijf bij het vormgeven van een geslaagde bedrijfsactiviteit?" De training biedt concrete handvatten en stappenplannen voor een succesvolle samenwerking.

Van 09.30 tot 17.00

Locatie: Domstad Utrecht

Organisatie: Bijscholing vmbo

Om je samenwerking met bedrijven te verduurzamen, is het nodig een manier van werken in te richten die voorziet in heldere communicatie binnen school en richting bedrijven. En hoe doe je dat? In deze training krijg je heel praktische stappenplannen en handvatten die antwoord geven op onder andere de volgende vragen:

  • Hoe weet je wat je met een bedrijf kunt doen? Hoe ontdek je een goed raakpunt tussen het bedrijf en jouw school?
  • Hoe leg je zodanig contact met een bedrijf dat het ‘ja’ zegt?
  • Welke stappen moet je op orde hebben om tot een goede bedrijfsactiviteit te komen?
  • Hoe help je een bedrijf om aan leerlingen een ‘goed verhaal’ te vertellen, een verhaal dat hen boeit?
  • Hoe kan een bedrijf een rondleiding zo vormgeven dat het impact maakt op leerlingen?

Deze training 'bedrijven in beeld' biedt deze basiskennis en een manier van kijken naar en denken over bedrijven. Hierdoor heb je bij ieder bedrijf sneller in beeld wat het bedrijf kan betekenen en kan je vanuit ieder opdracht-idee makkelijker bedrijven betrekken. Dit passen we in de cursus toe op bedrijven in jouw eigen regio. Alle informatie en tips die je in de cursus krijgt, kan je later terugkijken via het online leerportaal.

Cursusmateriaal

Bij de cursus krijgen docenten toegang tot het online materiaal ‘contact met bedrijven leggen en houden’. (Kijk hier voor meer informatie).

Samenhang met andere cursussen van Bedrijf in de Klas

De cursussen 'Bedrijven in Beeld' en 'van Bedrijf tot Opdracht in 1 dag' gaan, net als de toolbox en het boek 'van Bedrijf tot Opdracht' allemaal uit van dezelfde Bedrijf in de Klas formule (kijk op bedrijfindeklas.nl voor meer informatie).

Docenten die de cursus 'Bedrijven in Beeld' doen én de cursus 'van Bedrijf tot Opdracht in 1 dag' hebben het volledige programma van de cursus 'van Bedrijf tot Opdracht' gedaan.

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!