Selecteer een pagina
11apr2023

Op 11 april zie je bij AAE hoe zij machines ontwikkelen en wie en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook maak je kennis met lesmateriaal waarmee je de uitdagingen van AAE ook bij jou in de klas kan brengen.

Van 14:30 tot 17:00

Locatie: AAE

Grasbeemd 2, Helmond

Organisatie: Brainport Development

Toen we Corona hadden, moest ineens iedereen worden ingeënt. Dat was een behoorlijk logistieke uitdaging – niet alleen voor de GGZ, maar ook voor heel veel bedrijven daar omheen. Deze vaccinaties werden bijvoorbeeld met een spuit gezet. Maar hoe kom je in zo’n korte tijd aan voldoende spuiten?

AAE maakt machines die voorwerpen in elkaar kunnen zetten en kunnen bedrukken. Bij de inspiratiebijeenkomst plus bij AAE zie je hoe zij werken aan het vraagstuk: Hoe maak je een machine die 600 spuiten per minuut in elkaar kan zetten en kan bedrukken?

Ook maak je kennis met kant- en klaar lesmateriaal voor het basisonderwijs en middelbare scholen dat je direct in de je klas kunt gebruiken om jouw leerlingen kennis te laten maken met de uitdagingen bij AAE.

Wanneer? Op dinsdag 11 april 2023 van 14.30 – 17.00u bij AAE in Helmond (Grasbeemd 2).

Spuiten worden na het maken in elkaar gezet én bedrukt. Alleen zo kan een arts de goede hoeveelheid vaccin inspuiten en krijgt niemand teveel of te weinig. Voor dit in elkaar zetten – assembleren – gebruikt het ‘spuitenbedrijf’ machines. Hierdoor hoeft dat niet meer met de hand te gebeuren. AAE in Helmond maakt machines waarmee wel 600 spuiten per minuut in elkaar worden gezet en bedrukt. Bedenk eens hoe snel dat is…! Maar… hoe doe je dat?

Bij AAE hebben allerlei verschillende mensen te maken heeft met zo’n vraag van een klant: de ‘spuitenfabriek’ spreekt eerst iemand van de verkoopafdeling van AAE. Dan gaat de vraag naar de ontwikkelaars: hoe maak je zo’n machine? En wat kost dat? Dan gaan de engineers (de ‘uitvinders’) aan het werk en uiteindelijk de productiemedewerkers, de mechatronici, de system engineers en de programmeurs. Tussendoor wordt de machine steeds goed getest en lossen ze alles op wat nog niet goed werkt. Want spuiten die niet goed zijn – dat kan levens kosten en dat kan niet!

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!