Selecteer een pagina

Welke stap neem jij in het nieuwe jaar?

 

Afgelopen jaar heb je vanuit de
Brainport junior scholen
een workshop gevolgd over
‘Bedrijf in jouw klas – Eitje!’

We hebben jullie toen gevraagd

Wat is jouw volgende stap?

Hieronder staan een paar van jullie antwoorden:

We zijn benieuwd welke stappen jullie hebben genomen. Én natuurlijk wat je voornemens op dit gebied zijn voor het nieuwe jaar, dus

 

Inspireer elkaar tot een ‘bedrijfsvol’ jaar

en laat hieronder bij de reacties jouw stappen achter!

5 Reacties

 1. Harold Sweers

  Sowieso heeft de bijeenkomst ons weer wat puzzelstukjes opgeleverd. Door het er ook met collega’s over te hebben, verspreid de olievlek zich. En zo wordt techniek ook weer een onderwerp van gesprek tussen collega’s en ouders van de school. Verder hebben we natuurlijk onze visie al eerder ontwikkeld en is het nu puzzelstukjes leggen. Dus gewoon bellen, mailen met contacten die we al hebben. Daarnaast is het voor ons fijn dat ik vrijgespeeld word om techniek op de kaart te zetten. Dat geeft mij ruimte om concrete acties op te zetten.

  Antwoord
 2. Harold Sweers

  2019: Eerste contact met ASML gemaakt via ouder school, gaan kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.
  Verder ook contacten gelegd met middelbare scholen, Summa, Eckart in kader van samenwerking. Daaruit voortvloeiend concrete afspraak gemaakt voor Escaperoom op onze school.
  Plannen 2020: in kaart brengen welke bedrijven we in de buurt hebben en wat ouders voor ons aan expertise kunnen inbrengen. En dan ook contacten leggen t.a.v. hetgeen we voor elkaar kunnen betekenen. Ook start 1e techniekcircuit voor groepen 5-8 als boost voor zowel kinderen als team. Daarna techniek verder inbedden in ons onderwijs.
  Tenslotte blijvend contact met Brainportscholen PO waar we onderdeel van uitmaken. Ook initiatief genomen om met Brainportscholen VO in gesprek te gaan.

  Antwoord
  • admin

   Dat klinkt goed, Harold!
   Wat heeft jullie geholpen om deze stappen te maken?

   Antwoord
 3. Gijs

  De leerlingen gaan echt aan met deze manier van werken! Mijn goede voornemen: zeker twee projecten doen met de BIK poster 🙂

  Antwoord
  • H.Wilms

   Bij die bijeenkomst konden wij helaas niet aanwezig zijn ivm het gekozen tijdstip. Leerkrachten stonden voor de klas. Wij zijn nog steeds zoekende naar de juiste vorm en bedrijven voor samenwerking.

   Antwoord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!