Selecteer een pagina

Natuurkunde

Op deze pagina vind je een overzicht van waar je natuurkunde tegenkomt in bedrijven. Het mooie van het vak natuurkunde, is dat overal waar ‘iets met techniek’ is, wel een onderdeel van natuurkunde terug komt. Natuurkunde is niet voor niks een belangrijke basis voor alle technische studies. 
Heb je meer ideeën over natuurkunde in bedrijven? Kom je een mooie casus tegen? Laat me dat dan weten.

Natuurkunde in bedrijf – blogs

Artcadia

Artcadia heeft prachtige open ontwerpopdrachten rondom actuele thema’s waarin techniek en kunst worden gecombineerd…

Het vlees verkleurt: wat nu?

Creatief denken wordt vaak beschouwd als iets waarmee je geboren wordt. Onderzoek neigt echter naar het beeld dat creatief denken een systematisch proces is dat geleerd kan worden met een geschikte tool. Met TRIZ-handreikingen …

Unox werkt hard met zijn boeren aan duurzaam verbouwde groenten

Kijk eens wat een mooie context op een blik soep! Unox werkt hard met zijn boeren aan duurzaam verbouwde groenten. Maar hoe verbouw je groenten duurzaam? Waarom moet je daar hard aan werken? Kan het misgaan? Wat zou het voor Unox uitmaken of ze ‘gewone’ groenten of...

Webinar onderzoekend & ontwerpend leren met Bedrijf in de Klas

Wil je onderzoekend en ontwerpend leren in jouw (vmbo) klas toepassen? En kun je daar wel wat tips bij gebruiken? In dit webinar laat ik je zien hoe je vanuit een vraagstuk óf vanuit een bedrijf onderzoeks- of ontwerpvragen bedenkt voor en met je leerlingen. 

Ook laat ik je kort drie werkvormen zien waarmee je makkelijker uitdagingen van bedrijven mee in jouw klas brengt op een O&O-manier. 

Klik hieronder voor de replay van het webinar

van Bedrijf tot Opdracht

Online cursus

In deze online cursus ‘van bedrijf tot opdracht‘ leer je waar je bedrijven kan vinden en hoe je contact legt en houdt. Je duikt in de 7 werelden van techniek, waarbij je de uitdagingen leert herkennen bij bedrijven. Die uitdagingen vertalen we naar reeële,  actuele opdrachten voor leerlingen in samenwerking met bedrijven uit de regio.

Natuurkunde met bedrijven op internet

Het bedrijf

Waarom zouden bedrijven eigenlijk met onderwijs samen willen werken? 
Bekijk hier de oproep van Paul Hermsen, directeur van Inther Group in Venray. Hij laat duidelijk zien wat zijn bedrijf doet en welke rol natuurkunde daarin speelt.

Map of physics

Het hele veld van natuurkunde in een enkele kaart weergegeven. Dit laat zien hoe theoretische natuurkunde en toegepaste natuurkunde met elkaar, en alle onderwerpen waaruit ze zijn samengesteld, samenhangen.

Schooltv heeft allerlei videomateriaal over over gebieden waar natuurkunde wordt gebruikt. Gesorteerd op sector, profiel en leeftijd is er voor iedere ‘waarom moet ik dit kennen’- vraag wel een fragment te vinden.

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!