Nieuws
> Agenda

Agenda

Op deze pagina vind je aankondigingen van Bedrijf in de Klas activiteiten en van andere interessante events rondom onderwijs en bedrijfsleven.

Nationale Wiskunde Dagen 2019

1 en 2 februari 2019 | Veldhoven

Als wiskundeleraar moet je van tijd tot tijd nieuwe ideeën op kunnen doen en creatief en actief met je vak bezig zijn. Dat kan door te luisteren naar een goed verhaal, door actief mee te doen in werkgroepen en door met collega’s van gedachten te wisselen. De NWD biedt die gelegenheid en is bedoeld voor alle wiskundeleraren die les geven aan leerlingen van 12 tot 18 jaar van ieder schooltype.

Workshop
‘Wiskunde voor vragen die je laten denken’

Vanuit Bedrijf in de Klas verzorg ik samen met Trudy van der Kolk van Driestar Educatief deze workshop.

Welke verzekering is voor mij het voordeligst? Welk mobieltje wil ik kopen? Is deze investering de moeite waard? Wat moet ik bestellen en waar? Hoe kan ik dit efficiënter doen?

Dit is zomaar een greep uit vragen die iedereen kent. Uit het dagelijkse leven of in een werksituatie. Veel van deze vragen hebben een economische achtergrond. Wat doe jij om antwoorden te vinden? Ja natuurlijk, je zet je (wiskunde) kennis en inzichten in.

Maar wat doe jij om je leerlingen te laten ervaren hoe hun (wiskunde) kennis en inzichten helpen bij het vinden van antwoorden?

Het wiskundeonderwijs wordt praktischer, bruikbaarder en betekenisvoller als we de leerlingen reële vraagstukken voorleggen.

In deze workshop gaan we aan de slag om op basis van zulke echte vragen open opdrachten te ontwerpen die je meteen daarna in je klaspraktijk kunt gebruiken. Wiskunde waar iedereen wat aan heeft op elk niveau.