Agenda

Op deze pagina vind je aankondigingen van Bedrijf in de Klas activiteiten en van andere interessante events rondom onderwijs en bedrijfsleven.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Woudschoten Chemie Conferentie

2 en 3 november 2018 | Woudschoten

Conferentie voor docenten in het scheikundeonderwijs voor havo- en vwo-leerlingen in Nederland. Dit jaar is het thema: “1743: 275 jaar voorlopers in de chemie”

Vanuit Bedrijf in de Klas verzorg ik samen met Marijn Meijer van C3 de workshop
‘Bedrijf + Klas –> Eitje!’

Workshop Bedrijf + Klas --> Eitje!

En daar sta je dan als scheikundedocent, een bedrijfsvraagstuk stoppen in een open opdracht voor leerlingen voor een projectweek, een profielwerkstuk of om de jaarlijks terugkerende schoolexcursie naar chemisch bedrijf om te hoek meer betekenis te geven … voor de één een vloek voor de ander een zucht.

Toch kan het eenvoudig zijn om bedrijfsvraagstukken om te zetten in open opdrachten.
In deze werkgroep gaan we aan de slag met voorbeelden uit de praktijk om het onmogelijke te realiseren: prachtige open opdrachten op basis van chemische bedrijfsvraagstukken waar leerlingen vaardiger worden met het toepassen van de schoolscheikunde in een nieuwe context en lastige concepten eigen maken.

De deelnemer krijgt drie handreikingen mee: de jip-en-janneke benadering, het brede-oriëntatie-idee en het luciferdoosje-model. Ook krijg je een aantal open bedrijfsvraagstukken mee waar je in de klas mee kan starten.

Deze werkgroep betekent actief aan de slag, laagdrempelig open opdrachten ontwerpen en nadenken over je eigen rol met het ontwikkelen van leerlingen als einddoel.

Jet-Net Careerdays

November/december 2018 | door heel Nederland

Tijdens de Career Day ontdekken meer dan 5000 leerlingen in het voorgezet onderwijs (3 vmbo, 4 havo, 5 vwo) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. 

Nationale Wiskunde Dagen

1 en 2 februari 2019 | Veldhoven

Als wiskundeleraar moet je van tijd tot tijd nieuwe ideeën op kunnen doen en creatief en actief met je vak bezig zijn. Dat kan door te luisteren naar een goed verhaal, door actief mee te doen in werkgroepen en door met collega’s van gedachten te wisselen. De NWD biedt die gelegenheid en is bedoeld voor alle wiskundeleraren die les geven aan leerlingen van 12 tot 18 jaar van ieder schooltype.

Vanuit Bedrijf in de Klas verzorg ik samen met Trudy van der Kolk van Driestar Educatief de workshop ‘Wiskunde voor vragen die je laten denken’.