Agenda

Op deze pagina vind je aankondigingen van Bedrijf in de Klas activiteiten en van andere interessante events rondom onderwijs en bedrijfsleven.

28 maart 2019

Harderwijk

17 april 2019

Utrecht

20 – 25 mei 2019

Eindhoven en andere hotspots in Nederland

NVON Bètatechniekdag 2019

28 maart 2019 | Harderwijk

De Bètatechniekdag is een conferentie georganiseerd door de NVON, met volop inspiratie en informatie voor bètadocenten en toa’s in het voortgezet onderwijs. De nadruk ligt op de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en techniek in het vmbo en de onderbouw van havo/vwo. Dit schooljaar vindt de Bètatechniekdag plaats op donderdag 28 maart. Het thema is stilstaan bij beweging. We hebben een geweldige openingslezing van Theo Jansen, de ontwerper van de strandbeesten. Verder is er een divers aanbod aan workshops, en een informatiemarkt met leermiddelen en demonstraties. Mis het niet op 28 maart!

Studiedag voor scheikunde docenten en TOA’s HAVO/VWO

2 april 2019 | Nijmegen

Dit jaar is het de 21e landelijke studiedag voor scheikundedocenten HAVO/VWO en technisch onderwijsassistenten. De gelegenheid om als docent of TOA meer te leren over de nieuwste ontwikkelingen in de chemie en hoe u deze kennis kunt verwerken in de dagelijkse lespraktijk van het scheikunde onderwijs.

Open vragen om ons heen

Martha Hoebens (hoebens.nl) & Marijn Meijer (C3)

En daar sta je dan als scheikundedocent, een bedrijfsvraagstuk stoppen in een open opdracht voor leerlingen voor een projectweek, een profielwerkstuk of om de jaarlijks terugkerende  schoolexcursie naar chemisch bedrijf om te hoek meer betekenis te geven … voor de één een vloek voor de ander een zucht.

Toch kan het eenvoudig zijn om bedrijfsvraagstukken om te zetten in open opdrachten.

Deze werkgroep betekent actief aan de slag, laagdrempelig open opdrachten ontwerpen en nadenken over je eigen rol met het ontwikkelen van leerlingen als einddoel.

NVON congres met ALV

17 april 2019 | Utrecht

Op 17 april 2019 wordt weer het jaarlijkse NVON congres gehouden met  daaraan gekoppeld de ALV.

Thema

Jong Leren Eten van Gezonde en Duurzame Voeding.

Dutch Technology Week

20 – 25 mei | Eindhoven

Tijdens de 8e editie van de Dutch Technology Week (DTW) worden wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld.

De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. En daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

voor VO

Night of the Nerds

Eindhoven | 21 mei

Beleef innovatie, [techniek] en [creativiteit] in meer dan [98] activiteiten

Bij het event Night of the Nerds op dinsdag 21 mei 2019 tonen gepassioneerde nerds de allernieuwste ontwikkelingen in de wereld van innovatie, techniek en creativiteit. Ruim 5.000 bezoekers komen af op het bomvolle programma met bijna 100 activiteiten.

voor iedereen

High Tech ontdekkingsroute

meerdere plekken | 25 mei

Op aansprekende locaties geven toptechnologie bedrijven een kijkje ‘in de keuken’ van hun organisatie. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, deze dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen! Er is veel te zien, te doen, te beleven, het is een dag waarbij je als bezoeker ervaart dat je woont, werkt en leeft in een high-tech land om trots op te zijn!

In 2019 zijn er in Brainport Eindhoven vier  hotspots, ook zijn er op een aantal andere locaties in Nederland hotspots te bezoeken.