Selecteer een pagina

Ik wil wel een vak-/klasoverstijgend project doen, maar met mijn collega’s gaat dat nooit lukken! 

Collega A maakt zich alleen maar druk over het eindexamen/cito, B heeft al moeite genoeg met de stof, C heeft het al zo druk, D houdt zich niet aan zijn afspraken… 

 

Dus een project samen met collega’s? Mij niet gezien!

Maar het zou wel leuk zijn… en ik zou niet alles alleen hoeven doen…

 

Als ik nou een collega zou hebben met wie ik fijn zou kunnen samenwerken… zoals met collega E, maar hoe moet ik vanuit scheikunde een project doen met geschiedenis samen? Of met groep 3 en groep 8 samen?!

De oplossing? Vraagstukken uit de omgeving!

In de wereld om ons heen, zijn alle vakken met elkaar verbonden. Geen technische uitvinding zonder dat daar een geschiedenis aan vooraf gaat, geen winkel zonder communicatie, geen duurzaamheid zonder wetgeving.

Door met vraagstukken uit je (bedrijven uit je) omgeving te werken, werk je vaak aan open vragen: ontwikkelingen in bedrijven zijn vragen die nog niet zijn opgelost. Een opdracht met bedrijven is daardoor vaak een open opdracht.

Op deze website vind je deze vraagstukken. En tips, handvatten en materiaal hoe je daar vanuit verschillende vakken met open vragen aan kunt werken. Daarnaast staat er ook nog een wegwijzer over hóe je met bedrijven samenwerkt.

Dus de enige vraag die je jezelf nu nog hoeft te stellen is:
Met WIE wil jij samenwerken?
Dit hoeft zeker niet iemand te zijn die veel op jou lijkt. Waar jij heel creatief bent en allerlei ideeën hebt, kan het fijn zijn als de ander juist goed concreet materiaal kan schrijven. Waar de één goed kan netwerken, kan het fijn zijn als de ander goed is in procedures.

Op sommige momenten in het jaar is het extra leuk om aan die ene collega te vragen om met jou samen te werken aan een project. Aan het einde van het schooljaar met plannen voor komend jaar, aan het begin van het schooljaar en natuurlijk met Valentijnsdag!

Op deze gelegenheden kun je met een leuk kaartje jouw collega vragen om met jou samen een project te doen.

Dus met wie wil jij graag samenwerken…?!

Download de pdf-versie van deze kaarten en een achterkant onderaan de post!

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!