Selecteer een pagina
Op de jaarlijkse conferentie van de Werkgroep Natuurkunde Didactiek staan we dit jaar met een workshop vanuit Jet-Net: Hoe versterk je de beeldvorming in de klas door leerlingen te laten ervaren hoe natuurkunde in de praktijk werkt? In deze workshop doen we dat door lesmateriaal over Philips te bekijken.

In de medische wereld zijn beeldvormende technieken heel belangrijk om goede diagnoses te kunnen stellen bij patiënten. Bij Philips werken mensen continu aan de verbetering van deze technieken. 

  • Hoe help je bijvoorbeeld kinderen om lang genoeg stil te liggen in een MRI-scanner zodat het beeld zo scherp mogelijk wordt?
  • En hoe spelen digitale technieken een rol om zo snel mogelijk een goede diagnose te kunnen stellen? 

Deze vragen helpen ook bij de beeldvorming van leerlingen over hoe natuurkunde er in de praktijk uitziet: waarom leren zij wat ze leren? En waar willen zij later graag aan werken? Gelukkig is er steeds meer concreet lesmateriaal over bedrijven zoals Philips waarmee je in je natuurkundeles leerlingen kan helpen met hun beeld over natuurkunde in de praktijk.

In deze workshop gaan we aan de slag met lesmateriaal van Jet-Net & TechNet. Hierin staan doe- en denkopdrachten over bedrijven om leerlingen een beter beeld van de praktijk te geven.

Zo kunnen jullie zelf een beeld vormen van hoe beeldvorming er in jouw lespraktijk uit kan zien!

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!