Selecteer een pagina
Hoe maak je leerlingen net zo enthousiast over jouw werk als je zelf bent? Dat heeft veel te maken met het verhaal dat je vertelt. Op deze pagina staan tools die je kunnen helpen hierbij:

Voor Jet-Net hebben we een handleiding gemaakt voor bedrijven om hun activiteiten, bijvoorbeeld op events makkelijker te bedenken:

Ook een goed verhaal in jouw (STO) regio?

We geven regelmatig live en online een ‘goed verhaal’ workshop, vooral in STO-regio’s en voor events om leerlingen te enthousiasmeren voor techniek. Bij deze workshop zetten we docenten bij bedrijven aan tafel. Zij gaan met elkaar in gesprek aan de hand van de punten uit het ‘goede verhaal’.

Resultaat?

De docent weet wat het bedrijf doet en heeft aanknopingspunten voor zijn of haar leerlingen;
Het bedrijf heeft een goed verhaal, waarmee ze leerlingen kunnen enthousiasmeren voor hun werk.

Voorbeeld lesbrieven

Ons ‘goede verhaal’ komt ook terug in lesbrieven die we ontwerpen voor bedrijven. Met deze lesbrieven kunnen docenten ook zien hoe je het ‘bedrijf in de klas’ kunt brengen.

Onder andere voor Brainport Development hebben we zo’n 30 lesbrieven ontwikkeld. Zij brengen allemaal uitdagingen van bedrijven (uit de Brainport regio) in behapbare opdrachten naar de leerlingen toe. Hierbij is ook de methode gebruikt zoals in de workshop staat.De lesbrieven zijn ontwikkeld voor vmbo, havo en vwo leerlingen, maar zeker de A-opdrachten zijn ook prima in het basisonderwijs te gebruiken!

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!