Selecteer een pagina

Over Bedrijf in de Klas

Bij Bedrijf in de Klas is alles gericht op de ondersteuning van docenten en bedrijven bij hun samenwerking. Hiervoor geven we inspirerende tips en maken we handige tools voor het ontwerpen van praktijkgerichte opdrachten vanuit vraagstukken van bedrijven. Waar we dat eerst vooral voor technische vakken en bedrijven deden, zetten we onze tools, kennis en ervaring nu in om vanuit alle vakken de verbinding met de praktijk te leggen.

Wil je aan de slag met praktijkopdrachten? Bedrijf in de Klas helpt!

Bedrijf in de Klas is dé vakbekwame schakel tussen onderwijs en onderneming, opgezet door Martha Hoebens, inmiddels met meer dan tien jaar praktijkervaring een onderwijsexpert met een unieke kijk op creatieve oplossingen en handvatten voor docenten, leerlingen en bedrijven.

Anouk Timmers ontwerpt met haar opleiding als eerstegraads docent O&O/NLT én Industrial Design aan de TU/e onze tools.

Zo helpen we docenten op een makkelijke manier ’het bedrijf in de klas’ te brengen en coördinatoren en directies aan een systeem waarin deze samenwerking vorm krijgt. Ook ondersteunen we bedrijven in het overbrengen van ‘hun boodschap’. Hierdoor kunnen leerlingen zich echt oriënteren op beroepen en bedrijven en zo een goede, passende loopbaankeuze te maken.

Van vraagstuk naar werkvorm naar bedrijf: met deze ‘Bedrijf in de Klas’-formule maken we betekenisvol onderwijs. We creëren/ontwikkelen lesmateriaal over (technische) bedrijven voor diverse organisaties, waaronder Jet-Net & TechNet en Brainport Development.

Dat doen we ook voor jou! Kijk hier hoe we je kunnen helpen.

Voorheen namen we schaalmodellen van machines mee naar dit soort evenementen. Omdat onze techniek op het eerste oog niet heel sexy is voor deze doelgroep was het zoeken naar de aansluiting bij deze doelgroep.

Tijdens een (digitale) bijeenkomst met Martha leerde we simpeler te denken en te kijken door de bril van een middelbare scholier. Met de tips van Martha – duidelijk in beeld gebracht – zijn we vervolgens aan de slag gegaan en hebben we een spel ontwikkeld dat we nu al meerdere keren hebben gebruikt.

Met name de eenvoud van het spel en de manier waarom leerlingen worden geprikkeld zet hun op een andere manier aan het denken over mogelijkheden van de techniek in de agrarische sector.

Sander van Asten

Teamleader Research & Internship supervisor, Vencomatic

Bedrijf in de Klas jaaroverzicht

Bekijk hieronder wat Bedrijf in de Klas in 2021 heeft gedaan en in 2022 op de planning staat in het jaaroverzicht.

Partners

Bedrijf in de Klas is een programma dat vanuit verschillende instanties wordt ondersteund:

  • We werken waar mogelijk samen met Jet-Net en Technet – regionale netwerken voor havo/vwo en vmbo dat scholen en bedrijven samenbrengt.
  • Voor Brainport Development ontwikkelen we lesbrieven om vraagstukken bedrijven in de regio in de klas te brengen. 
  • Hoebens.nl is mijn overkoepelende bedrijf.
Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!