Selecteer een pagina

Makkelijker lesmateriaal maken in verbinding met bedrijven

Met de toolbox ‘Van bedrijf naar opdracht’ ontwikkel je als docent in het voortgezet onderwijs makkelijk en effectief praktijkgericht lesmateriaal voor je leerlingen.

Hoe werkt de toolbox?

De toolbox in 1,5 minuut

Je begint met een thema, vraag of uitdaging. Door jezelf vragen te stellen vanuit verschillende perspectieven maak je het grote onderwerp kleiner en concreter. Vervolgens kies je bijpassende werkvormen en presentatiemogelijkheden en komt naar voren wanneer het zinvol is om bedrijven te betrekken. Het resultaat is een realistische opdracht of lessenserie in verbinding met de echte wereld, waar leerlingen met veel plezier aan werken.

Wil je graag
 • leren werken met de toolbox als een pro?
 • alle werkvormen van Bedrijf in de Klas een keer geprobeerd hebben?
 • jouw leerlingen met de toolbox aan de slag kunnen zetten?

Meld je dan aan voor de training ‘van Bedrijf tot Opdracht in één dag’. Hier oefen je met de cursus en krijg je alle ‘ins en outs’ te horen. Zo heeft de toolbox voor jou geen geheimen meer, maak je opdrachten in een handomdraai en jouw leerlingen ook!

Wat zit er in de toolbox?

In de toolbox zit:

 • Een instructieboekje
 • 1 uitwisbare startkaart
 • 36 uitwisbare vragenkaarten
 • 26 uitwisbare werkvormkaarten
 • 16 uitwisbare presentatiekaarten
 • Een whiteboardmarker met wisser
 • Een toegangscode voor de online toolbox-instructie

Dus je krijgt:

36
kaarten met vragen

26

kaarten met werkvormen

16

kaarten met presentatievormen

Wat kost de toolbox?

 • Eén toolbox in een luxe bewaarblik: € 35,- inclusief btw.
 • Een klassenset van 10 stuks: € 325,- inclusief btw en zonder verzendkosten.
 • Een klassenset van 15 stuks: € 475,-
  inclusief btw en zonder verzendkosten.

Je bestelt de toolbox(en) in onze webshop. Bestellingen worden binnen 5 werkdagen verstuurd. Voor meer informatie over de inhoud en de prijs van onze toolboxtraining, neem je contact op met ons, via 06 2843 0253 of info@bedrijfindeklas.nl.

Het resultaat van een ‘rondje toolbox’:

Een project dat bestaat uit een centraal vraagstuk met concrete deelvragen voor jouw leerlingen. Hierdoor hebben ze houvast, maar wel vrijheid voor hun eigen uitwerking.

Duidelijke doe- en denkopdrachten gekoppeld aan deze deelvragen waardoor leerlingen zelf aan de slag kunnen. Activiteiten met bedrijven zijn passend in het project opgenomen.  

Leerlingen weten hoe ze hun deel-antwoorden moeten combineren tot hun antwoord op het centrale vraagstuk. Dit levert prachtige eindproducten op die ook goed ‘showen’ op de open dag bijvoorbeeld.

Antwoorden op veelgestelde vragen:

Kunnen leerlingen ook met de toolbox werken?

De toolbox is ontwikkeld voor en getest door docenten. Maar wij schatten in dat leerlingen op havo/vwo niveau de toolbox ook kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor profielwerkstukken. Wat je zeker kunt doen, is leerlingen met de kaartjes keuzes geven in bijvoorbeeld aan welke vragen ze willen werken. Of op welke manier ze een antwoord willen vinden. Of hoe ze hun antwoord willen presenteren. Doordat het losse kaartjes zijn, kun je ze zo makkelijk in een project inzetten.

Waarom gaat alles steeds over vragen?

Door uit te gaan van een vraagstuk, is het makkelijk om betekenisvol onderwijs te maken. Je laat zien hoe leerlingen ook later in het echte leven moeten werken: vanuit vraagstukken waar je vaak nog geen antwoord op hebt, maar waarop je wel een antwoord kunt vinden. Hiervoor is het wel nodig om gebruik te maken van de kennis en vaardigheden (werkvormen!) die je hebt. De toolbox is hiermee gebaseerd op de ‘Bedrijf in de Klas – formule’. Bekijk hoe deze formule werkt op onze homepage.

Hoevaak kan ik de toolbox gebruiken?

De kaartjes in de toolbox zijn gelamineerd. Als je met een whiteboard stift schrijft, zijn ze daardoor uitwisbaar. Je kunt ze dus keer op keer opnieuw gebruiken!

Hoe komen jullie tot deze prijs?

Het printen van de toolboxjes is al best prijzig. Maar daarnaast hebben we ook heel veel tijd gestoken in het ontwerpen en testen van dit systeem. Voor het ‘mooi maken’ van de toolbox, zodat hij ook visueel prettig werkt hebben we een grafisch ontwerper ingeschakeld. 

Bovendien hebben we gekozen om de toolbox altijd aan te bieden samen met een online training. Zo weet je zeker dat je de toolbox ook echt kunt toepassen en dat het niet als een mooi doosje in de kast blijft liggen. Het ontwikkelen en bijhouden van de toolboxtraining kost ook weer tijd. Daarom betaal je niet voor de toolbox, maar voor een systeem waarmee je je leven lang mooie opdrachten kunt maken!

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!