Samen op een praktische manier leren bouwen aan contextrijk onderwijs.
Inspirerend lesmateriaal, verhelderende video's, blogs en meer.
Producten die je helpen om verbinding te creëren tussen scholen en bedrijven.
Heb je een vraag, ben je benieuwd wie wij zijn of wil je ons volgen op social media?
Heb je een vraag, neem gerust contact met ons op!
Is bij jullie de hagelslag ook wit uitgeslagen met de warme dagen?
Wisten jullie dat dit komt doordat de chocolade tegenwoordig duurzamer wordt ingekocht?!
Het wit uitslaan komt door een omzetting in de chocola waardoor de cacaoboter uittreedt. Door een bepaalde behandeling kun je dat voorkomen. Maar bij duurzame/biologische chocola zit veel verandering in de grondstofkwaliteit. Daardoor moet je de chocolade iedere keer net even anders behandelen. En dat is lastig in een fabriek waar heel veel chocolade wordt gemaakt!
Dit artikel is verschenen in NVOX#3 2019.
De NVOX is het vakblad van de NVON, de Nederlandse Vereniging voor het Onderwijs in de Natuurwetenschappen.
– zoek eens uit waar een bepaald keurlabel voor staat.
– Vergelijk producten met en zonder label.
Wat is het verschil? Wat vind je daarvan?!
In de klas kun je dit mooi illustreren door leerlingen verschillende merken chocolade broodbeleg met elkaar te laten vergelijken. Welke blijft het mooiste glanzen? Zit er verschil tussen melkchocolade en pure chocolade? Welk keurmerk heeft de cacao? Welke vind jij het lekkerste? Zeker smaak is een blijvende bron om te ontwikkelen voor alle hagelslagfabrieken!
De ontwikkeling bij bedrijven zit in de dingen die jij nog beter/lekkerder/mooier/… vindt bij het product zonder label!
Na onze trainingen kun je geen theekopje meer zien zonder minstens drie bedrijven en beroepen te noemen die daarbij horen én hier concrete lesideeën bij te hebben. De praktijk in de klas halen wordt daarmee een eitje!
"*" geeft vereiste velden aan
Hieronder zie je de volledige inhoudsopgave van onze kennisbank.
Wij gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze website te geven. Daarmee kunnen we onthouden wat je eerder hebt bekeken, je voorkeuren opslaan en je informatie laten zien die bij jou past. Zo hoef je niet steeds opnieuw alles in te vullen, vind je sneller wat je zoekt en maken we je bezoek persoonlijker en makkelijker. Sta je cookies toe? Dan werkt onze site optimaal en kun je alles eruit halen wat erin zit. Geef je geen toestemming of trek je deze in, dan kan het zijn dat sommige functies minder goed werken.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.
*Als jij je gegevens achterlaat, houden we rekening met jouw privacy volgens onze privacy policy.