Selecteer een pagina

Loopbaan oriëntatie

Hoe laat je leerlingen onderzoeken welke kant zij op willen na hun examen? Daar kun je de posters van Bedrijf in de Klas voor gebruiken.
Laat leerlingen kennis maken met verschillende vraagstukken uit hun directe omgeving en van bedrijven. En laat de leerlingen ervaren dat je ieder vraagstuk vanuit een andere invalshoek kan bekijken. Welk vraagstuk spreekt hen het meeste aan? En welke rol?! Is dat iedere keer de ‘mensen’-vraag of juist de financiële vraag?!

Vragenposter

Met de vragenposter kun je met leerlingen onderzoeken:

 • Welke vraagstukken vind jij interessant?
 • Wat vind jij interessant aan dat vraagstuk?
 • In een project: hóe wil jij daaraan werken?

Uitleg

Bekijk hier de volledige uitleg van de Bedrijf in de Klas poster gericht op LOB in minder dan 20 minuten! Met deze uitleg kun jij ook met je leerlingen op zoek naar waar zij later een bijdrage aan willen leveren.

  Voorbeeld: DAF

  Gebruik de poster ook om met leerlingen een beter beeld te krijgen van beroepen. Hier zijn de vragen gelinkt naar het juiste deel van de website van DAF. Zo lees je waar die afdelingen mee bezig zijn.

   Pech met context

   Ben jij als docent op zoek naar meer betekenis in je les? Vandaag heb ik een situatie meegemaakt, waarmee je leerlingen laat zien hoe economie, Nederlands en wiskunde in het echt werken. Meteen wist ik – hier zitten zoveel beroepen achter, dit moet ik vertellen! Lees in het artikel wat er was gebeurd en wat je hiermee kunt in je les.

   Vakantiefolder startopdracht

   Aan het begin van het schooljaar wil je graag snel je leerlingen leren kennen. Maar je wil ook laten zien wat je dit jaar gaat doen en wat het belang is van wat de leerlingen komend jaar gaan leren! Dat kun je doen door de leerlingen een vakantiefolder te laten maken....

   LOB – Toekomstgericht leren organiseren

   Op donderdag 27 september vond de conferentie LOB: Toekomstgericht leren organiseren plaats. Samen met PBT heb ik vanuit Bedrijf in de Klas hier de workshop verzorgd 'LOB samen met het bedrijfsleven: goede voorbeelden en zelf aan de slag'.  In dit bericht vind je de...
   Meld je aan

   Meld je aan

   Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

   Hartelijk dank voor je aanmelding!