Loopbaan oriëntatie

Hoe laat je leerlingen onderzoeken welke kant zij op willen na hun examen? Daar kun je de posters van Bedrijf in de Klas voor gebruiken.
Laat leerlingen kennis maken met verschillende vraagstukken uit hun directe omgeving en van bedrijven. En laat de leerlingen ervaren dat je ieder vraagstuk vanuit een andere invalshoek kan bekijken.
Combineer hiervoor bijvoorbeeld de vraagstukken met de posters en de lesopdracht ‘doe klein, denk groot’. Laat de leerlingen ieder vanuit hun eigen rol aan een vraagstuk werken. Welk vraagstuk spreekt hen het meeste aan? En welke rol?! Is dat iedere keer de ‘mensen’-vraag of juist de financiële vraag?!

Bedrijf in de Klas poster

Deze poster kun je inzetten om leerlingen zich te laten verdiepen in een bedrijf én om open vraagstukken van verschillende kanten te bekijken. 

Uitleg

Bekijk hier de volledige uitleg van de Bedrijf in de Klas poster gericht op LOB in minder dan 20 minuten!

Voorbeeld: DAF

Op deze poster zijn voor DAF de antwoorden op de verschillende vragen uitgewerkt door bij ieder vraagstuk te linken naar het juiste deel van de website.

Kijk ook eens bij

Vakantiefolder startopdracht

Aan het begin van het schooljaar wil je graag snel je leerlingen leren kennen. Maar je wil ook laten zien wat je dit jaar gaat doen en wat het...
Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!