Selecteer een pagina
Aan het begin van het schooljaar wil je graag snel je leerlingen leren kennen. Maar je wil ook laten zien wat je dit jaar gaat doen en wat het belang is van wat de leerlingen komend jaar gaan leren! Dat kun je doen door de leerlingen een vakantiefolder te laten maken. Van de plek waar zij op  vakantie zijn geweest, of van een plek waar zij graag op vakantie zouden willen gaan.

Opdracht vakantiefolder

Vraag leerlingen om hun vakantie te beschrijven alsof zij zelf de eigenaar van de plek zijn. Dat doen ze, door de vakantieplek vanuit verschillende invalshoeken te laten zien.

Door leerlingen alle vragen te laten beantwoorden, leer je ze beter kennen. Maar je ziet ook meteen wat zij makkelijke of leuke vragen vinden om te beantwoorden: vertellen ze makkelijker over anderen of over zichzelf? Of vinden ze duurzaamheid belangrijk? Kunnen ze spelen met taal? En waar zien zij techniek om zich heen? Hoe belangrijk vinden ze geld/status?

Startopdracht vanuit een specifiek vak

Je kunt er ook voor kiezen om ze alleen één van de invalshoeken te laten beschrijven: vanuit natuurkunde bijvoorbeeld welke techniek is er nodig om de camping (of hotel, of…) draaiend te houden? Of vanuit maatschappijleer bespreek je het soort mensen en culturen die voor die vakantieplek kiezen. En bij aardrijkskunde de ligging van de plek.

Verwerking

Vraag de leerlingen om een folder te maken met hun informatie. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, is dat een flyer (1 A4) of een heel boekje. Je kunt ze ook alleen het bord van de camping of hotel laten ontwerpen, dat zegt ook al veel.

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!