Advies

Met meer dan 10 jaar ervaring mag ik mij inmiddels expert noemen op het gebied van onderwijs en bedrijfsleven. Deze ervaring deel ik graag met anderen. Wat ik daarbij belangrijk vind, is dat ik de docenten help om verder te komen in hun samenwerking met bedrijven in de les en coördinatoren en directies help om een systeem neer te zetten waarin deze samenwerking vorm kan krijgen. Bedrijven help ik graag om hun boodschap zo over te brengen dat leerlingen een goede keuze kunnen maken of een bepaalde branche of beroep bij hun past. 
Hieronder zie je op welke manieren ik kan helpen bij de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Ben je op zoek naar iemand die een activiteit met de leerlingen doet? Kijk dan bij de wegwijzer op deze website  – daar staan verwijzingen naar organisaties en bedrijven die dat aanbieden. 

Teamtraining

Willen jullie een snelle start en veel inspiratie om met het team meer met de omgeving of met onderzoekend en ontwerpend leren te doen? Dan is teamtraining iets voor jullie.

Een training duurt ongeveer een dagdeel, waarbij we kennismaken met de open vragen van de Bedrijf in de Klas – vragenposter. Daarnaast maken we kennis met de werkvormen waarin veel ruimte is voor samenwerken met (bedrijven in) de omgeving.

1:1 coaching scholen

Ben jij coördinator, technator, teamleider, decaan of directeur op een school? Zou je wel eens met iemand willen sparren over hoe je (nog) beter met bedrijven samen kan werken vanuit school?

Met de Bedrijf in de Klas – strippenkaart kun je mij inzetten voor al je vragen in de school. Dat kan zijn om mee te kijken naar materiaal, te sparren over een teamoverleg, docenten te enthousiasmeren etc. Je betaalt alleen de uren die ik maak, tegen een vast uurtarief.

Bedrijven

Je wil je samenwerking met onderwijs een boost geven of gaat voor het eerst een gastles geven. Hoe bereik je verschillende types leerlingen? En hoe pas je je verhaal aan voor een klas met vmbo of juist vwo leerlingen?

Ik kijk en denk met je mee en help je om een les of rondleiding met doe-activiteiten vorm te geven waarmee leerlingen goed kunnen ervaren of jouw beroep, jouw bedrijf of jouw branche bij ze past.

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek
en een inschatting van de kosten.

Martha Hoebens
06 284 30 253

Ook interessant

Meer weten over mij?