Selecteer een pagina
27mrt2024

In deze cursus maak je kennis met de toolbox 'van Bedrijf tot Opdracht'. Hiermee ontwerp je makkelijker en dus sneller zelf praktijkgerichte opdrachten.

Van 9:30 tot 17:00

Locatie: Domstad

Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht

Organisatie: Bijscholing vmbo

Direct inschrijven
Meer informatie voor andere praktijkgerichte programma's en voor niet-vmbo docenten

Voor de invulling van praktijkgerichte vakken met bedrijven in de regio, moet je steeds opnieuw je eigen lesmateriaal ontwikkelen. Maar hoe vind je een goede opdracht die past bij het bedrijf en bij jouw leerlingen? Wat laat je leerlingen doen en hoe houd je dat praktisch? En hoe betrekt je bedrijven bij die opdracht?

Om dit makkelijker en dus sneller te kunnen doen, is er vanuit Bedrijf in de Klas de toolbox ‘van Bedrijf tot Opdracht’ ontwikkeld. Deze toolbox helpt om:

- een bedrijf beter in beeld te krijgen waardoor u beter voorbereid bent op een gesprek met het bedrijf;

- opdrachtideeën te bedenken waarmee u met het bedrijf samen sneller tot een concrete opdracht voor leerlingen kan komen;

- stap voor stap opdrachten te ontwerpen waar bedrijfsactiviteiten een natuurlijk onderdeel van uitmaken;

- opdrachten uit te werken in concrete deelopdrachten verdeeld over de looptijd van het project. Door de opzet is het mogelijk om hier keuzes voor leerlingen in aan te brengen, waardoor u makkelijk kunt differentiëren in de klas op niveau, maar ook in interesse.

- concrete werkvormen met passende presentatievormen bij de deelopdrachten te bedenken.

Op de cursusdag trainen we hoe je werkt met deze toolbox en krijg je extra uitleg over de verschillende kaartjes en werkvormen.

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!