Selecteer een pagina

Het is bijna zover – zomervakantie! Lekker uitrusten, mooi weer… en genieten van alles wat anders is. Bergen of juist niet, andere golven, andere stadjes en een andere taal. Op straat ruikt het anders en in de supermarkt hebben ze net een ander assortiment: het échte vakantiegevoel!

Maar waarom is dat eigenlijk? Waarom smaakt het eten anders en waarom zijn de supermarkten anders ingericht? Het brood is anders – zuurdesem in Duitsland en juist weer alleen maar wit in Frankrijk. De macaronisaus van hetzelfde merk smaakt toch nét even anders en mayonaise is al helemaal zo’n product dat nergens hetzelfde smaakt en in sommige landen ver te zoeken is.

Dat komt toch door het weer en de sfeer en omdat je veel buiten bent en… of niet?

Klik hier voor het hele artikel*

Deze column had ik duidelijk al voor Corona geschreven, een stuk minder mensen zullen dit jaar naar het buitenland op vakantie gaan. Gelukkig zijn de supermarkten in andere plaatsen in Nederland ook al anders ingericht. Het verschil is kleiner, dus is de uitdaging iets groter om verschillen te vinden. Maar niet getreurd, ook vanuit je luie stoel in Nederland kun je nog heel veel innovaties ontdekken – kijk maar naar dit filmpje:

Fijne vakantie!

*Dit artikel is verschenen in NVOX#6 2020.
De NVOX is het vakblad van de NVON, de Nederlandse Vereniging voor het Onderwijs in de Natuurwetenschappen.

Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!