Selecteer een pagina

Scheikunde

Op deze pagina vind je een overzicht van waar je scheikunde tegenkomt in bedrijven. Dit is namelijk niet alleen in de chemische industrie, maar ook in de voedingsmiddelen industrie en op nog veel meer plaatsen! Ook geef ik hier voorbeelden van contexten in het bedrijfsleven bij verschillende examenonderwerpen. Daarnaast verzamel ik lesmateriaal en les-ideeën die ik vind over scheikunde in bedrijven. Als laatste krijg je informatie over hoe je chemische bedrijven in jouw regio kan vinden of algemene informatie over de chemische industrie.

Studiedag scheikundedocenten Radboud Universiteit Nijmegen

Veel producten uit ons dagelijkse leven zijn gekleurd. Maar de ene kleur is de andere niet, zelfs het ene rood is het andere niet. En wist je dat je een DAF vrachtwagen wel in 255 kleuren wit kunt bestellen?

Extra lastig als wet- en regelgeving verandert waardoor de samenstelling van de verf totaal anders wordt en je toch dezelfde kleur wil behouden. De chemische industrie zorgt dat wij hier maar weinig van merken in het dagelijkse leven. Maar welke uitdagingen heeft de chemie daarbij? En hoe laat je leerlingen dat ervaren?

In deze workshop gaan we op zoek naar de uitdagingen van kleur in de chemie en in onze producten. Dit doen we met de Bedrijf in de Klas poster door de verschillende toepassingen van kleur te onderzoeken en de eisen die wij daaraan stellen. We koppelen hier mogelijke werkvormen aan, zodat je naar huis gaat met een lijst ideeën voor (praktische) opdrachten voor je leerlingen over kleur in de chemie.

van Bedrijf tot Opdracht

Online cursus

In deze online cursus ‘van bedrijf tot opdracht‘ leer je waar je bedrijven kan vinden en hoe je contact legt en houdt. Je duikt in de 7 werelden van techniek, waarbij je de uitdagingen leert herkennen bij bedrijven. Die uitdagingen vertalen we naar reeële,  actuele opdrachten voor leerlingen in samenwerking met bedrijven uit de regio.

Woudschoten Chemie Conferentie 2020

Zelf appelmoes maken is een bekende proef voor in de scheikundeles. Deze proef is met een ‘how it’s made’ uitbreiding makkelijk om te zetten naar een prettige en behapbare kennismaking met procestechniek en de uitdagingen die daarbij komen kijken. 

Scheikunde in bedrijf – blogs

Vanavond besteld, morgen in huis!

December is voor veel winkels een drukke tijd. Maar de meeste pakjes worden tegenwoordig via internet besteld. Doe je dat via AliExpress, dan moet je soms wel 6 weken wachten. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook websites waar je jouw pakje kunt bestellen en die het...

Vakantiefolder startopdracht

Aan het begin van het schooljaar wil je graag snel je leerlingen leren kennen. Maar je wil ook laten zien wat je dit jaar gaat doen en wat het belang is van wat de leerlingen komend jaar gaan leren! Dat kun je doen door de leerlingen een vakantiefolder te laten maken....

Nootgeval!

We hadden een nootgeval vandaag! Kwam gewoon binnen via de post: dit is een prachtig voorbeeld van een product met een grote glimlach 😁. Gebruik deze marketing eens in je les Nederlands en daag leerlingen uit om voor een willekeurig product reclame te maken...
Meld je aan

Meld je aan

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bedrijf in de Klas.

Hartelijk dank voor je aanmelding!