Gisteravond wilde ik makkelijk en lekker koken. Ik had kip tandoori gehaald, zo’n kant-en-klaar aluminium schaaltje dat je zo in de oven kunt zetten. Je hoeft alleen maar even het plasticje eraf te halen. Alleen maar even? Na 10 minuten prutsen had ik nog steeds niet al het plastic eraf! Uiteindelijk heb ik de inhoud van het bakje maar in een ovenschaal gedaan en had ik een half uur later nog steeds heerlijke kip tandoori.

Maar wat is dat toch met die verpakkingen? Met het boterhamvlees-bakje waarvan het plasticje precies zo scheurt dat je het vlees zeker niet meer lang vers kunt houden? En heb je bij een bakje spekjes of aardappelschijfjes het folie al eens eraf gekregen? Het hoekje zit los, maar daarna houdt het snel op.

Klik hier voor het hele artikel

Dit artikel is verschenen in NVOX#5 2019.
De NVOX is het vakblad van de NVON, de Nederlandse Vereniging voor het Onderwijs in de Natuurwetenschappen.