06 284 30 253 info@bedrijfindeklas.nl

Samen gebruiken met

Waar gaat deze vraag over?

  • Wat is babyvoeding?
  • Waarom zou je babyvoeding zonder zout en suiker willen maken?
  • Wie wil babyvoeding zonder zout en suiker kopen?

Hoe was het vroeger?

  • Wat aten babies vroeger?
  • Hoe hielden ze toen het eten goed?
  • Was het voedsel toen veilig?

Wat doet dit in de maatschappij?

  • Wat zegt de babyvoeding in de winkel over normen en waarden in de maatschappij?
  • Welke invloed heeft de kwaliteit van betaalbare en goede babyvoeding in de winkel op de maatschappij?

Kan het goedkoper?

  • Wat kost het om een potje babyvoeding te maken?
  • Waar zitten de meerkosten in als je babyvoeding zonder zout en suiker zou willen maken?
  • Hoe zou je de productie van babyvoeding goedkoper kunnen maken?

Wat is technisch nodig?

  • Aan welke eisen moet babyvoeding voldoen? Hoe test je dat?
  • Wat is de functie van zout en van suiker?
  • Welke knelpunten zijn er bij de ontwikkeling van babyvoeding zonder zout en suiker?
  • Welke mogelijke oplossingsrichtingen zijn er?

Hoe gaat dit in het buitenland?

  • Hoe ziet babyvoeding er in een ander land uit?
  • Wat zijn daar de regels voor babyvoeding?
  • Naar welke landen zou jij exporteren als je een Nederlandse producent van babyvoeding zou zijn?

Hoe weet je wat je koopt?

  • Welke informatie zet een fabrikant op de babyvoeding?
  • Waar maakt de fabrikant reclame mee?
  • Welke informatie geeft de fabrikant op de website?

Kan het zuiniger?

  • Is zout- en suikerloze babyvoeding beter voor het milieu?
  • Zorgt een fabrikant die iets ‘goeds’ doet voor de gezondheid ook goed voor zijn personeel?
    (zie MVO-beleid)

Wat doet dit met mensen?

  • Wat maakt het voor een moeder uit of ze gezondere babyvoeding kan kopen?
  • Zou jij graag bij een bedrijf werken dat gezond voedsel produceert?

Video’s over babyvoeding

Video’s over de productie