Wegwijzer
> Bedrijven en onderwijs

Bedrijven en onderwijs

Bedrijven leveren prachtige contexten om in ons onderwijs te gebruiken, maar daar werken vaak geen docenten. Dus het is aan ons op school om onderwijs te maken van die contexten! Wat past bij jou? En wat hebben jouw leerlingen nodig om te zien en ervaren wat jij voor ogen hebt?
Hier vind je tips om activiteiten met bedrijven op school vorm te geven. 

Lesactiviteiten vormgeven

Zien, doen denken – leerlingen op bezoek

Zien, doen denken – leerlingen op bezoek

Steeds vaker krijgen – zeker technische bedrijven – het verzoek of zij een rondleiding willen verzorgen voor leerlingen.

Maar hoe laat je de leerlingen zien wat jullie bedrijf doet? En hoe houd je de leerlingen geboeid?

LOB – Toekomstgericht leren organiseren

LOB – Toekomstgericht leren organiseren

Op donderdag 27 september vond de conferentie LOB: Toekomstgericht leren organiseren plaats. Samen met PBT heb ik vanuit Bedrijf in de Klas hier de workshop verzorgd 'LOB samen met het bedrijfsleven: goede voorbeelden en zelf aan de slag'.  In dit bericht vind je de...

Voorbereiden van leerlingen

Op bedrijfsbezoek met leerlingen

Op bedrijfsbezoek met leerlingen

Een bedrijfsbezoek met leerlingen is effectiever als je dat goed voorbereid. Maar hoe doe je dat in niet al teveel tijd? Met deze voorbereiding met korte doe-opdrachten krijgen leerlingen snel een beeld van wat een bedrijf doet.

3 vragen die je altijd mag stellen bij een bedrijf

3 vragen die je altijd mag stellen bij een bedrijf

Als je bij een bedrijf op bezoek gaat, mag je allerlei vragen stellen. Maar wat kun je vragen zonder ‘dom’ over te komen?! Heel kort gezegd: domme vragen bestaan niet! Maar handige vragen natuurlijk wel. Dus bij deze.

3 tips voor een bezoek aan een bedrijf

3 tips voor een bezoek aan een bedrijf

Als je bij een (technisch) bedrijf bent, overvalt je vaak hoeveel apparaten er staan. Je ziet door de ‘bomen’ het ‘bos’ niet meer. Maar hoe kun je toch de informatie behapbaar maken voor jezelf en voor je leerlingen?! Waar kun je naar kijken?

Mensen in een bedrijf

Mensen in een bedrijf

Als je met ‘een bedrijf’ belt, spreek je natuurlijk gewoon met mensen. Vanuit hun eigen rol hebben die allemaal een eigen belang. Als jij wil samenwerken met iemand in dit bedrijf, helpt het om te weten wat die belangen zijn.

Draaiboeken en documenten

volgt!