Bedrijven en onderwijs

Bedrijven leveren prachtige contexten om in ons onderwijs te gebruiken, maar daar werken vaak geen docenten. Dus het is aan ons op school om onderwijs te maken van die contexten! Wat past bij jou? En wat hebben jouw leerlingen nodig om te zien en ervaren wat jij voor ogen hebt?

Hier vind je tips om activiteiten met bedrijven op school vorm te geven. 

Lesactiviteiten vormgeven met bedrijven

LOB – Toekomstgericht leren organiseren

LOB – Toekomstgericht leren organiseren

Op donderdag 27 september vond de conferentie LOB: Toekomstgericht leren organiseren plaats. Samen met PBT heb ik vanuit Bedrijf in de Klas hier de workshop verzorgd 'LOB samen met het bedrijfsleven: goede voorbeelden en zelf aan de slag'.  In dit bericht vind je de...

Voorbereiden van leerlingen

3 vragen die je altijd mag stellen bij een bedrijf

3 vragen die je altijd mag stellen bij een bedrijf

Als je bij een bedrijf op bezoek gaat, mag je allerlei vragen stellen. Maar wat kun je vragen zonder ‘dom’ over te komen?! Heel kort gezegd: domme vragen bestaan niet! Maar handige vragen natuurlijk wel. Dus bij deze.

3 tips voor een bezoek aan een bedrijf

3 tips voor een bezoek aan een bedrijf

Als je bij een (technisch) bedrijf bent, overvalt je vaak hoeveel apparaten er staan. Je ziet door de ‘bomen’ het ‘bos’ niet meer. Maar hoe kun je toch de informatie behapbaar maken voor jezelf en voor je leerlingen?! Waar kun je naar kijken?

Draaiboeken en documenten

volgt!